OM DAVIDA

Firmaet Davida blev grundlagt i 2009 af brødrene Max og Kristian Holm, med en ide om at producere skønt og tidsløs cashmere af højeste kvalitet.

Produktionen

Davida producerer alle deres produkter i Mongoliet og har en god relation til deres leverandører, som de har samarbejdet med i over 10 år. Brødrene besøger ofte produktionsteamet for at sikre ordentlige arbejdsvilkår og dyrevældfærd under produktionen.

Øko-Tex certificeret

Firmat er stolte af, at kunne sige, at alle deres garner er øko-tex certificerede. Dvs at alle deres produkter overholder standarderne og sikkerhedsnormerne for textil- og beklædningsindustrien og samtidig overholder høje menneskelige økologiske krav. Læs mere om Øko-Tex certificering her. Så når du køber produkter fra Davida kan du være tryg omkring disse forhold.

Cashmere kvaliteterne

Ulden kommer fra Mongoliet. Gederne går frit på græsningsarealerne og bliver passet af lokale hyrder. Gederne bliver klippet på de lokale gårde, og disse gårde sørger også for, at de græsningsarealer gederne har, altid er i top.

Gederne trimmes/klippes på en måde, hvor dyrene stresses mindst muligt under processen.

Efter klipning sendes ulden til vask og rengøres for snavs der har sat sig i ulden gennem vinteren.

Af den rene uld sorterer man nu ulden i lange og korte fibre. I Davidas strik er der anvendt lange fibre da de er blødere og de holder en højere kvalitet.

Ulden farves i de ønskede farver i nogle store farvebad. Lysere nuancer kræver mindre farve da disse farver ligger tættere på farven i den ufarvede uld.

Derefter spindes ulden til garn, som vikles på nogle store garnruller.

Nu strikkes det færdigfarvede garn på strikkemaskiner, hvor hver del strikkes for sig, og det færdige produkt kædes til sidst sammen.

Tøjet vaskes, dampes og kontrolleres inden tøjmærker, plejemærker og størrelsesmærker monteres.

Derefter er tøjet klart til at blive pakket og sendt til firmaet, som senere distribuerer det ud til os.

Ønsker du at vide mere om firmaet Davida.